​Övrigt

​Lyx Morgon Musli med Nötter

En bra start på dagen är intag av Din alldeles egna musli. Rik på kolhydrater, bekvämt , lyxigt och gott. Nedan en lyxig basblandning som är en av våra favoriter.

Ingredienser:

5 dl fiberhavregryn

10 dl havregryn

1 dl pumpafrö

2 msk sesamfrö

2,5 dl hackade blandade nötter

1 msk kanel

1 tsk salt

1,25 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl rapsolja

1 dl ljus sirap

> 2,5 dl hackad torkad frukt

> 1 dl linfrö

Tillagnig:

Värm ugnen till 150C. Blanda samman havregryn, pumpafrö, sesamfrön, hackade nötter, kanel, salt, farinsocker och vaniljsocker. Blanda ihop sirap och olja i en separat bunke och häll över havre blandningen. Rör om ordentligt så att allt täcks jämnt av sirapen och oljan.

Olja en långpanna lätt och bre ut muslin i ett jämnt lager.Baka sedan i ugnen i 40 minuter. Efter halva tiden behöver muslin vändas runt lite så att det bakas jämnt. Låt muslin kallna.

Tillsätt sedan torkad frukt och linfrö. Förvara i lufttäta burkar. Blir ca 2 liter.

​Fransk Nougat

Ordet nougat sägs härstamma från franskans, Tu nous gates (Du skämmer bort oss) när mandel trädet introducerades i Frankrike runt 1650. Dock har det vi kallar Fransk Nougat, funnits i mer än 500 år i Mellersta Östern under namnen Raha och Luckum.

Ingredienser:

5 dl socker

1 kryddmått salt

1 1/2 dl ljust sirap

1 1/4 dl vatten

2 äggvitor

cirka 1/2 dl ugnsbakad mandel (eller naturell pistage)

cirka 1/2 dl cocktailbär

Tillvägagångssätt:

Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Sätt i en hushållstermometer. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 150 grader. Skålla, skala och hacka mandeln och hacka cocktailbären medan sockerlagen kokar. Vispa äggvitorna till skum.

Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggvite skummet under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills massan blir fast. Blanda i mandel och cocktailbär. Bred ut massan på bakplåtspapper eller smörj en form, cirka 20 - 30 cm. Forma två rullar med oljade händer eller en liten spade. Ställ kallt och skär sedan i bitar.

Förvaras i burk med lock.

Traditionell Pressgurka

En klassiker som förtjänar sin plats och som man alltid vill ta bara lite mer av. Gott tillbehör till de flesta maträtterna och på smörgåsen.

Ingredienser?4 port.

1 gurka (slanggurka)

1 dafco fp. Victoria Mix

1 knippe färsk Persilja

Dressing Förslag:

Märtas Salladsdressing med persiljesmak.

Tillvägagångssätt:

Skiva gurkan i tunna skivor (med osthyvel, rivjärn eller matberedare). Lägg gurkskivorna på ett fat, häll över dressingen och toppa med Victoria mixen. Låt stå i cirka 20 minuter.

Garnera med färsk persilja​

​Albina Snacks 2009-2014 ©

​Email › info@albinasnacks.com

+ 46 42 311 10 00​

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.