Alex Pesto Genovese
Energiska italienare tillverkar sin pesto för hand med traditionella marmor mortlar, basilika blad efter basilika blad. Resultatet blir en silkig och mjuk klassisk pesto. Idag tar vi gärna till matberedaren med ett nästan lika bra resultat.
Ingredienser: 4 personer
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl Sandiala Finest Nuts - Pinjekärnor eller Valnötskärnor
2 dl färska basilika blad (cirka 1 kruka)
1 krm salt
1/2 krm Svartpeppar
1/2 dl olivolja
2 msk vatten
3 matskedar färsk riven Parmesan Ost
Tillvägagångssätt:
Skala vitlöken, Lägg allt utom osten i en mixer eller matberedare. Kör till en jämn sås. Rör försiktigt i osten, späd eventuellt med lite olja eller vatten.
Hållbarhet / Förvaring
Fyll en burk med peston, häll lite olja på översta lagret. Med lock i kyl kan peston hålla upp till en vecka