BRC Certifierade
28 augusti 2008
Det skall både vara gott och säkert att äta våra nötter. Därför arbetar vi kontinuerligt med kvalitetsstyrning och livsmedelssäkring.
"Vi inför BRC i företaget för att ytterligare säkerställa kvalitet och säkerhet i hela värdekedjan", säger Roy Lindqvist, Kvalitetschef Albina Snacks AB.
"Med tanke på Albina Snacks ökande export och satsning på nya marknader är BRC-certifikatet ett välkommet erkännande. Certifieringen kommer att fungera som dörröppnare och underlätta försäljningen på nya marknader", säger Suzanne Friis, Marknadschef Albina Snacks AB
BRC är en internationell vedertagen standard, framtagen av British Retail Consortium, som fokuserar på att förbättra kvaliten, hygienen och produktsäkerheten. Standarden är uppdelad i sex områden som samtliga kontrolleras via revision:
1. HACCP system (Hazard Analysis Christal Control)
2. Kvalitetsledningssystem
3. Anläggnings Krav
4. Produkt Styrning
5. Process Styrning
6. Personal
Ladda ner BRC certifikatet här.pdf