​Huvudrätter

​Kycklinggryta Bombay med Cashew

En god het kycklinggryta med cashewnötter från Indien är nog den rätten från Indien som vi Svenskar anammat mest.

Ingredienser - 4 personer

1 Kyckling

2 Gula Lökar

2 Vitlökar

3 tsk Koriander

4 tsk Gurkmeja

1 tsk Mald Ingefära

1/2 tsk Chilipulver

2 dl Youghurt

2 hekto Cashewnötter

1 liten Purjolök

Matolja, Salt och Peppar

Tillvägagångssätt:

Dela kycklingen i 8 bitar och bryn dem. Ta upp kycklingbitarna. Hacka och fräs lök och vitlök i olja på svag värme. rör efter en stund ner koriander. gurkmeja, ingefära och chilipulver.

Blanda väl coh lägg tilbaka kycklingbitarna. Salta och peppra samt häll på youghurten. Låt puttra under lock cirka 30 - 40 minuter. Späd med vatten om det behövs. Blanda och garnera med rostad Cashew samt färskskuren purjolök.

Ris med Damaskus Mix (Mandel, Cashew & Pinje)

Ris på ett lite annorlunda vis, gott till del flesta fisk- och kötträtter. Eller.... varför inte prova vår favoritkombination med Korv Stroganoff - en klassiker i ett nytt spännande utförande.

 
Ingredienser - 4 port.
3 dl. Jasminris
6 dl. Vatten
3 krm. Salt (3 ml)
1 st. Damaskus Mix
(dafco förpackning)
1 msk. Olja


Tillvägagångssätt:
Lägg riset i en kastrull och fyll på med vatten samt salt. Koka upp och låt sjuda med lock i cirka 20 min. Låt stå en stund. Häll upp lite olja i en skål och pressa ner riset, vänd med hjälp av tallrik. Garnera med nötterna i Damaskus mixen.

​Albina Snacks 2009-2014 ©

​Email › info@albinasnacks.com

+ 46 42 311 10 00​

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.