​Dessert

​Brietårta med Pistagenötter, Färska Jordgubbar & Blåbär

Varför inte bjuda på en varm Brietårta med Pistagenötter, Färska Jordgubbar & Blåbär

förslagsvis någon fin sommarkväll.

1 kg Brietårta

150 g Pistagekärnor

300 g Jordgubbar skivade

150 g Blåbär

1 dl Flytande honung

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brietårtan i en ugnssäker form. Fördela pistagekärnorna över osten och häll över honungen. Gratinera ca 10 min eller tills osten är mjuk och utan att pistagekärnorna bränns.

Garnera rikligt med färska jordgubbar & blåbär. Servera med Kex.

Bara så gott !

Pistage Glass

Denna Pistage glass är relativt enkel att göra, men är väldigt god och har inspirerats av det Italienska köket och dess goda dessertglassar. Receptet är här beräknat för ca 4 portioner.

Ingredienser:

8 st. Äggulor

5 dl Vispgrädde

3 dl Socker

några droppar Bittermandel Olja

4 msk Pistage nötter, hackade

2 msk Pistage Massa

Tillvägagångssätt:

Pistage massa hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Hacka nötterna. Vispa äggulor, socker och vispgrädden. Blanda sedan ihop alla ingredienser och häll i några droppar bittermandel olja. Häll i en form och ställ i frysen, rör om var tionde minut medan glassen stelnar eller kör i din glassmaskin​

​Morotskaka med Valnötter

Till bakningens fröjder hör även läckra kakor. En morotskaka är betydligt nyttigare än mycket annat i kaffebrödsväg. Denna är saftig, kryddig och lagom söt.

Ingredienser

3 ägg

3 dl råsocker, strö

3 dl morötter, ca 100 g finriven

2 dl hasselnötter, mal

2 dl rapsolja

1 tsk rapsolja

1 tsk ingefära

1½ tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Glasyr:

200 g cream cheese

2 dl florsocker

2 msk koncentrerad apelsinjuice

1 påse Valnötter, hackade cirka 50 gram

Tillvägagångsätt:

Sätt på ugnen. Smörj och bröa en liten långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter, nötter och olja. Blanda ingefära, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i smeten. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.

Glasyr:

Rör ihop cream cheese, florsocker och apelsinjuice.

Ta ut kakan. Låt den svalna något. Bred över glasyren och strö över nötterna. Skär den i rutor med en vass kniv, 4 x 4 cm.

​Calles Exotiska Fruktpaj

Testa vinnar receptet från Skåne Mässan 2008!

Ingredienser för 6- 8 personer

1 burk tärnad Papaya

4 äpplen

1,5 dl pistage kärnor.

1 matsked kardemumma

2 ägg

2 dl råsocker

0,5 dl vitt socker

3 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

200 gram margarin/smör

Smörj och strö (med skorpmjöl) en form. Öppna burken med tärnad papaya och lägg dom i formen. Skala och kärna ut äpplena skär därefter varje äpple i 8 bitar. Placera bitarna i formen (bra om papaya och äppelbitarna är ungefär lika stora).

Finhacka pistage kärnorna och mixa med kardemumman, fördela sedan blandningen över frukten. Blanda sedan ägg, socker, mjöl, havregryn, bakpulver och mjölk till en smet. Smeten häller Du över frukten.

Grädda i ugnen ungefär 175 grader i cirka 30 minuter.

Servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass toppad med lite pistagekärnor ! Garanterat Gott !!

​​Äpplekaka med Kanel & Pekannöt

Äpplekaga är en traditionell och mäktig efterrätt av Skånsk ursprung. Serveras traditionellt i samband med Mårten Gås firandet den 11 November. Idag finner man många spännande varianter av den gamla skånska "eblakagan" - endast fantasin sätter gränser. Här ett spännande recept med Pekannötter.

Ingredienser:

100 gram smör

2 dl farinsocke

2 ägg

1,5 dl gräddfil

2-3 äpplen

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

50 gram pekannötter, hackade

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform. Smält smöret och låt svalna. Vispa farinsocker och ägg. Tilsätt det smälta smöret och gräddfilen. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt äpple och pekannötter. Häll smeten i bakformen och grädda ugnen i cirka 45 minuter eller tills en sticka är torr.

Lått svalna och välbekommen.

​Albina Snacks 2009-2014 ©

​Email › info@albinasnacks.com

+ 46 42 311 10 00​

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.