​Sallad

Christophers Waldorf Sallad - sallad med kyckling

Den klassiska Waldorf Salladen härstammar från Waldorf Hotell i New York. Skaparen av salladen Oscar Tschirky var inte kock på hotellet utan ansvarig för catering. När salladen första gången serverades 1931 blev den omedelbar en succe och har genom tiderna utvecklats.

Ingredienser: 2 port.
150 gram Rotselleri
1 st. dafco förpackning med
Waldorf Mix
100 g. Mozzarella
1 stort syrligt äpple
Rose Sallad (ett huvud)
Bladpersilja (en bunt)
1/2 Grillad Kyckling​

Dressing Förslag:
Märtas Sallads Dressing med Basilika Smak.
2 tsk osötad senap​

Tillvägagångssätt:

Skala och skär sellerin i små tärningar. Ge dem ett hastigt uppkok. Häll av vattnet och låt sellerin rinna av väl och svalna. Avlägsna skinnet från kycklinghalvan och skär köttet i tärningar. Skär även äpplet i fina tärningar. Blanda ner samtliga ingredienser samt dafco Waldorf Mix i såsen. Strimla salladsbladen och servera med röran ovanpå.

Pastasallad med Hasselnötter

I en hektiskt vardag kan det vara avslappnande att tillaga en härlig pasta sallad med familjen. Perfekt även till utflykten, stranden eller arbetet.

Ingredienser till 4 personer:
4 kycklingfiléer
1 fp mozzarellaost
1 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl pasta
1 ask cocktailtomater
4-8 soltorkade tomater i olja
rucola
2 hekto grovhackade hasselnötter​

Tillavägagånssätt:

Skär kycklingfileerna i tärningar. Stek dem i lite olja. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Skär mozzarellan i tärningar.​

Blanda vinäger, olivolja och vitlök. Salta och peppra. Blanda mozzarella och kyckling och häll dressingen ovanpå. Låt stå i cirka 20 minuter.

Koka under tiden pastan. När den är färdigkokt – spola i kallt vatten och blanda därpå ner i mozzarella/kyckling-blandningen.​

Dela cocktailtomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Vänd ner tomater och rucola . Mixa allt – garnera med lite soltorkade tomater och hasselnötter

Tomat, Mozzarella & Pinje

Enkelt, Nyttigt och Gott ! En riktig klassiker som alltid blir ett populärt inslag när man bjuder.​

Ingredienser för 4 port.
4 st. saftiga Tomater
4 st. Mozzarella ostar
1 knippe färsk Basilika
1 paket valfri sallad(er)
1 st. dafco fp. Pinje.
Dressing Förslag:
Märtas Sallads Dressing med Basilika smak

Tillvägagångssätt:
Låt Mozzarellan rinna av. Skär tomaterna och Mozzarellan i tunna skivor. Varva tomatskivorna längs ytterkanten på tallriken. Placera sallad,mozzarellan och basilikabladen i mitten.

Garnera därefter med pinjenötterna och häll över dressingen.

Låt stå en stund innan servering.

Buffalo Mozzarella med knaprig Nötmix

En annan klassiker från det Italienska köket är en saftig och god Buffalo Mozzarella. Vad många kanske inte vet är att den ”Italienska” vattenbuffeln kommer från Asien och kom till Italien på tidigt 1300 tal.

Ingredienser: 2 portioner
3 st. Mozzarella ostar
4 st. basilika kvistar
1 st. dafco förpackning med Toscana Mix
Flingsalt
Nymalen Svartpeppar​

Dressing Förslag:
Märtas Salladsdressing med Basilika smak.

Tillvägagångssätt:

Skär Mozzarellan i halvor direkt på serverings tallriken. Strimla basilika kvistarna.

Hacka innehållet i Toscana Mixen (kan även vara helt) Blanda varsamt dressingen med ost halvorna och basilika kvistarna. Toppa därefter med den goda Toscana Mixen och låt stå cirka 20 minuter i rumstemperatur. Krydda efter behag med flingsalt och nymalen svartpeppar. Garnera med färsk basilika.