​Huvudrätter

Kycklinggryta Bombay med Cashew

En god het kycklinggryta med cashewnötter från Indien är nog den rätten från Indien som vi Svenskar anammat mest.​

Ingredienser – 4 personer
1 Kyckling
2 Gula Lökar
2 Vitlökar
3 tsk Koriander
4 tsk Gurkmeja
1 tsk Mald Ingefära
1/2 tsk Chilipulver
2 dl Youghurt
2 hekto Cashewnötter
1 liten Purjolök
Matolja, Salt och Peppar

Tillvägagångssätt:

Dela kycklingen i 8 bitar och bryn dem. Ta upp kycklingbitarna. Hacka och fräs lök och vitlök i olja på svag värme. rör efter en stund ner koriander. gurkmeja, ingefära och chilipulver.​

Blanda väl coh lägg tilbaka kycklingbitarna. Salta och peppra samt häll på youghurten. Låt puttra under lock cirka 30 – 40 minuter. Späd med vatten om det behövs. Blanda och garnera med rostad Cashew samt färskskuren purjolök.

Ris med Damaskus Mix (Mandel, Cashew & Pinje)

Ris på ett lite annorlunda vis, gott till del flesta fisk- och kötträtter. Eller…. varför inte prova vår favoritkombination med Korv Stroganoff – en klassiker i ett nytt spännande utförande.

Ingredienser – 4 port.
3 dl. Jasminris
6 dl. Vatten
3 krm. Salt (3 ml)
1 st. Damaskus Mix
(dafco förpackning)
1 msk. Olja

Tillvägagångssätt:
Lägg riset i en kastrull och fyll på med vatten samt salt. Koka upp och låt sjuda med lock i cirka 20 min. Låt stå en stund. Häll upp lite olja i en skål och pressa ner riset, vänd med hjälp av tallrik. Garnera med